2011-2012

Eğitimde Ölçme ve Değerlendirme ABD bilimsel etkinlikleri çerçevesinde 2011-2012 öğretim yılı kapsamında ilk olarak Prof. Dr. Şener Büyüköztürk (Gazi Üniversitesi) başkanlığında Doç. Dr. Sadegül Akbaba (Başkent Ünviversitesi), Doç. Dr. Mehtap Çakan (Gazi Üniversitesi) ve Doç. Dr. Melek Çakmak'ın (Gazi Üniversitesi) panelist olarak yer aldığı Eğitimde Nitel Araştırmalar konulu bir panel gerçekleştirilmiştir. 

Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi ve Ankara Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile düzenlenen ikinci panelimiz İlköğretimde Performans Değerlendirme üzerinedir.  Prof. Dr. Ziya Selçuk (Gazi Üniversitesi) başkanlığındaki etkinliğin panelistlerini Prof. Dr. Şener Büyüköztürk (Gazi Üniversitesi), Yrd. Doç. Dr. Ömer Kutlu (Ankara Üniversitesi), Yrd. Doç. Dr. Eren Ceylan (Ankara Üniversitesi) ve Uzm. Dr. Seher Ulutaş (Milli Eğitim Bakanlığı) oluşturmaktadır. Ayrıca ilköğretimde uygulanan portfolyo, proje ve performans görevlerinin değerlendirilmesi üzerine tartışmalar da yer almıştır.

Fakültemizin ev sahipliğnde son olarak Öğr. Gör. Dr. Emine Önen tarafından Ölçmede Değişmezlik konulu bir konferans gerçekleştirilmiştir.

Söz konusu bilimsel etkinliklerimiz ile ilgili ayrıntılı bilgi aşağıdaki bağlantılarda bulunmaktadır.

 Ölçmede Değişmezlik

 İlköğretimde Uygulanan Portfolyo, Proje ve Performans Görevlerinin Değerlendirimesi

 Eğitimde Nitel Araştırmalar

background image